fbpx

Expoziție personală de artă fotografică Nicoleta Gabor, vernisată on-line de Euro Foto Art

foto: Nicoleta Gabor

Instantanee în alb și negru.

 

19 Mai 2020

12:40

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, în parteneriat cu Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA), o nouă expoziție de artă fotografică.

Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I) vor găzdui, începând din 21 Mai 2020, expoziția personală a artistei fotograf Nicoleta Gabor, intitulată „Călătorie în Noiembrie”. Reputatul artist fotograf orădean expune, pentru prima dată în acest spațiu, 72 de fotografii alb-negru realizate într-o abordare artistică deosebită.

Artista fotograf Nicoleta Gabor a început să fotografieze din anii 1989 – 1990. Cu lucrările sale a participat în colecția reprezentativă a Clubului Fotografic „Nufărul” intitulată „Pași în lumină…”, la nenumărate expoziții organizate în diferite țări din Europa și Asia. De asemenea, în cadrul unor expoziții de grup a prezentat lucrările sale în cadrul expozițiilor vernisate în Galeria „Euro Foto Art” Oradea, în Casa de Cultură din Marghita, Castelul „Karolyi” din Carei, Biblioteca județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, respectiv în orașele Zhuhai, Shenzen și Yokohama (China). Autoarea expoziției are un altfel de concept general despre arta fotografică decât cel răspândit în ultima perioadă de timp, față de Saloanele internaționale organizate sub patronajul Federației Internaționale de Artă Fotografică.

Vernisajul expoziției va avea loc Joi, 21 Februarie 2020, ora 16:00 și va fi transmis on-line pe pagina de
Facebook a Asociației. La vernisaj au fost invitați să participe: artistul fotograf președintele AIEFA Ștefan Tóth AFIAP, criticul de artă dr. Ramona Novicov (care va prezenta lucrările expuse), respectiv reprezentantul Formației „Duo Varadiensis” artistul Thurzó Sándor József (violă).

Expoziția artistei fotograf Nicoleta GABOR, care se poate viziona și pe site-ul Asociației „Euro Foto Art”, va rămâne la dispoziția publicului până pe data de 21 Iunie 2020, putând fi vizitată de Marți până Duminică, între orele 10:00 – 18:00 (Luni închis).