fbpx

Expozitie temporara „Pasi in timp prin Situl Natura 2000 Tasad” la Muzeu

Pasi in timp prin situl natura 2000Muzeul Țării Crișurilor vernisează expoziția „Pași în timp prin Situl Natura 2000 Tășad”.

 

02 Aprilie 2014

11:32

Mâine, 03 Aprilie 2014, de la orele 12:00 se deschide publicului spre vizitare expoziția temporară „Pași în timp prin Situl Natura 2000 Tășad” la Muzeul Țării Crișurilor, Palatul Baroc.

Expoziţia prezintă medii de viaţă din Miocenul mediu, prin exponate de nevertebrate marine fosile (corali, bivalve, gasteropode, echinide), dar şi vertebrate marine, cum ar fi delfinul şi balena, care au populat marea ce acoperea o parte din judeţul nostru în urmă cu 15 – 12 milioane de ani. O sală îi este dedicată sitului arheologic Cetăţeaua, unde se prezintă obiecte din preistorie şi epoca dacică, precum şi alimentaţia populaţiei în acele epoci.

se menționează în comunicatul de presă emis de instituția muzeală.

Copii, tineri și adulți sunt invitați să descopere această inedită colecție cu atât mai mult cu cât s-a amenajat o sală interactivă cu jocuri, puzzle, cuburi puzzle 3D dar și fișe de lucru. Acceptând invitația veți putea admira barza neagră, prigoria, ciuful de pădure, diferite specii de ciocănitori, salamandra, ariciul, racul de râu, melcul banatic, fluturele roşu de mlaştină, fluturele cu coadă de rândunică sau rădaşca.

Prețul biletelor este modic, 4 lei pentru adulți, 2 lei pentru copii, iar ghidajul este gratuit. Grupurile organizate sunt rugate să își facă programare la 0259. 47. 99. 18. Expoziția stă la dispoziția publicului interesat până pe 07 Mai 2014.

 

Ioana Mădălina Ștefănică