fbpx

Festival – Concurs „D’ale porcului” 2016. Program complet

dale porculuiZilele porcului sunt numărate… !

 

20 Februarie 2016

10:15

Era Park găzduiește ediția a doua a Festivalului – Concurs „D’ale porcului”.

Întrecerea de preparare tradițională a porcului are loc în ziua de 27 Februarie 2016, în zona de bricolaj. Desfășurătorul zilei este următorul:

  • 08:00 – 08:30 Degustare de pălincă
  • 08:30 – 12:30 Prelucrare porc
  • 10:00 – 11:00 Pârjolire tradiţională porc
  • 10:00 – 16:00 Program cultural – artistic
  • 12:30 – 13:30 Degustare toroş
  • 13:30 – 15:30 Degustare cârnaţi, caltaboşi, jumări
  • 15:30 – 16:30 Degustare preparate locale speciale

În concurs și-au anunțat participarea echipe din Toboliu, Sânnicolau Român, Valea lui Mihai, Dobrești, Săcuieni, Aușeu, Boianu Mare, Borș, Bratca, Căbești, Cetariu, Copăcel, Nojorid, Diosig, Pomezeu, Roșia, Tileagd, Girișu de Criș, Sălard, Lăzăreni, Răbăgani, Tinca, Tulca, respectiv din Sântandrei.

Echipele vor trebui să adune de la public un minim de 120 de tichete de masă pentru a putea rămâne în concurs, în caz contrar vor fi descalificate.

Așadar, dacă vă este poftă să mâncați șoric, toroș, cârnați, jumări și alte preparate specifice, vin fiert, pălincă, dar și să petreceți diferit o zi de sâmbătă, Festivalul – Concurs „D’ale porcului” vă așteaptă.

Intrarea este liberă, însă pentru cei dornici să deguste organizatorii vor pune în vânzare tichete. De asemenea, se va organiza și un concurs cu premii!

Ioana Mădălina Ștefănică