fbpx

Festival Folcloric in Stei

vetre folcloriceDans, cântece şi voie bună la Zilele oraşului Ştei.

 

25 August 2014

14:50

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor organizează în cinstea Zilelor Șteiului un Festival de Folclor. Ansambluri din întreg judeţul se vor aduna Duminică, 31 August 2014, de la ora 15:00, la Casa de Cultură a oraşului Ştei pentru a dărui iubitorilor de cântece şi dansuri populare un adevărat spectacol.

Evenimentul este parte a acțiunii „Vetre folclorice” şi va reuni mari solişti ai muzicii populare bihorene: Mariana și Simona Tomele, Paula Lezeu, Monica Blaga, Vlad Ștef, Daniela Rada, Andreea Codrean, Andrada Crăciun și Roxana Ilisie.

La festival vor mai participa: Ansamblul folcloric „Bujorii Uileacului” din Uileacu de Beiuș, Ansamblul folcloric „Izvorașul” al Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș, Ansamblul folcloric „Codrenii Bihorului” din Roșia, Ansamblul folcloric „Zestrea Buduresii” din Budureasa, Ansamblul folcloric „Doina Șteiului” din Ștei, Ansamblul folcloric al Căminului Cultural din Lazuri de Beiuș Ansamblul folcloric al Școlii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu” din Beiuș. Intrarea la festival este gratuită.

 

Gabriela Zaica