fbpx

Film gratuit: Fellini – Cetatea Femeilor

fellini cetatea femeilorChiar de acum, ne pregătim de filmul sfârșitului de săptămână!

 

22 Iulie 2014

08:36

Pentru ziua de vineri a acestei săptămâni, 25 Iulie 2014, CineClub MarienBad ne invită la cea de-a 66-a întâlnire cu filmul, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor. Ca și până acum, proiecția va avea loc în sala 23 etaj I la ora 18:15, însă de această dată va fi rulată pelicula „Fellini: Cetatea Femeilor”.

„La Citta Delle Donne”, titlul original, este o producție din 1979, regizată de Federico Fellini, după un scenariu în colaborare cu Bernardino Zapponi și Brunello Rondi.

Filmul îi are în distribuție pe Marcello Mastroianni, Ettore Manni și Anna Prucnal, timp de 2 ore și 20 minute. Ca de fiecare dată, intrarea este liberă.

O banală călătorie cu trenul se transformă într-o aventură inițiatică atunci când Snaporaz, un don juan tomnatec, renunță la destinația inițială pentru a urmări o străină misterioasă. Labirintul în care se rătăcește este locuit de propriile fantasme feminine, de miturile și stereotipurile „eternului feminin”: femeia obiect, femeia fatală, femeia vedetă, femeia soție, femeia amantă, femeia mamă…

 

Sebastian Ferchi