fbpx

Film gratuit: Sirena de pe Mississippi

sirena de pe mississippi sursa fotoDe la ├«nceput de s─âpt─âm├ón─â suntem invita╚Ťi la film.┬á

 

20 Octombrie 2014

08:01

Cineclub Marienbad ╚Öi Biblioteca Jude╚Ťean─â ÔÇ×Gheorghe ╚śincaiÔÇŁ Oradea, strada Armatei Rom├óne – 1A, au preg─âtit o nou─â sear─â de film gratuit.

Joi, 23 Octombrie 2014, de la orele 18:00, putem vedea ÔÇ×Sirena de pe MississippiÔÇŁ, o produc╚Ťie din 1969, regizat─â de┬áFran├žois Truffaut, ce ├«i are ├«n rolurile principale pe┬áLouis Mah├ę,┬áCatherine Deneuve: Marion Vergano,┬áMichel Bouquet: Comoli, detectivul privat,┬áMarcel Berbert: Jardine,┬áNelly Borgeaud: Berthe Roussel/Julie Roussel.

Louis Mah├ę, un bogat fabricant de ╚Ťig─âri din La R├ęunion, s-a logodit prin coresponden╚Ť─â┬ácu o oarecare Julie Roussel. Este ner─âbd─âtor s─â-╚Öi ├«nt├ólneasc─â viitoarea mireas─â, care sose╚Öte din Noum├ęa cu vaporul ┬źMississippi┬╗. ├Äns─â t├ón─âra blond─â care i se prezint─â nu seam─ân─â cu fotografia logodnicei. Ea explic─â totul printr-un exces de modestie, care a ├«ndemnat-o s─â trimit─â poza unei prietene mai pu╚Ťin atr─âg─âtoare.┬áC─âs─âtoria are loc. Dar dup─â c├óteva s─âpt─âm├óni de fericire conjugal─â, Louis ├«ncepe s─â devin─â┬áb─ânuitor ├«n leg─âtur─â cu identitatea so╚Ťiei. Hot─âr─â╚Öte s─â o ├«nfrunte ╚Öi constat─â c─â frumoasa a disp─ârut ├«mpreun─â cu averea lui…

Ce se ├«nt├ómpl─â mai departe, afla╚Ťi merg├ónd la film. Intrarea este liber─â, proiec╚Ťia are loc ├«n sala 23 de la etajul I al bibliotecii.

 

Ioana M─âd─âlina ╚śtef─ânic─â