fbpx

Hakeshet Klezmer Band Oradea, pe scena Festivalului Dilema Veche 2016!

formație de muzică evreiascăO invitație onorantă pentru noi și orașul nostru! 

 

14 August 2016

10:33

În perioada 26 – 28 August 2016 se desfășoară a cincea ediție a Festivalului „cand ”, un eveniment cultural organizat de revista omonimă în colaborare cu Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

Festivalul invită anual personalități importante ale lumii culturale și literare. Printre invitații de anul acesta, 2016, se numără și formația Hakeshet Klezmer Band Oradea, care va concerta în 27 August 2016 la UM 01684 din Alba Iulia.

Hakeshet Klezmer Band Oradea a fost înființată în 2006. Denumirea Klezmer vine de la numele muzicii tradiționale a evreilor nomazi din secolul al XIX-lea și al XX-lea, cunoscută pentru modul în care transpune pe note emoția și sinceritatea sentimentelor umane.

Membrii formației, Bogdan – Bodiș Adam – pian și sintetizator, Cătălin Chirilă – clarinet, Levi Nicolae – vioară, Boros – Konrad Petru – contrabas, Ilie Pop – trombon, Trendler Iosif – percuţie, au fermecat publicul din Oradea, Sibiu, București, Brașov, Mediaș, Cluj-Napoca, Debrecen, Tsfat (Israel) și Buenos Aires. 

 

Gabriela Zaica