fbpx

În plină glorie!, a doua premieră din 2017 a Trupei Iosif Vulcan

Haideți și voi la teatru! 

 

20 Februarie 2017

17:06

Duminică, 26 Februarie 2017, Teatrul Regina Maria ne invită, începând cu orele 19:00, la premiera spectacolului „În plină glorie!”, de Peter Quilter și în regia lui Cristian Ioan.

Peter Quilter este un dramaturg britanic contemporan consacrat, nominalizat de două ori la  Premiile Olivier (Best New Comedy în anul 2006 şi Best New Play în anul 2011) și ale cărui piese au fost montate în teatre renumite din peste 40 de ţări din întreaga lume, printre care: Africa de Sud, Canada şi Australia. Debutul său pe Brodway a primit trei nominalizări la Premiile Tony.

Una dintre cele mai apreciate opere ale sale, „În plină glorie!”, este o comedie inspirată din viața sopranei Florence Foster Jenkins, cunoscută în istorie ca fiind cea mai proastă solistă de operă din lume. Piesa a fost montată și jucată pe scenele din peste douăzeci de țări din întreaga lume, recent sărbătorind a 2000-a reprezentaţie internaţională. De asemenea, în anul 2006, a primit o nominalizare la Premiile Olivier pentru Cea mai bună comedie.

Dinamică, plină de umor și de curaj nebun, comedia lui Quilter prinde viață sub îndrumarea regizorală a lui Cristian Ioan, cunoscut de publicul orădean atât pentru regia unor spectacole de succes, cât și pentru perioada în care a condus Teatrul din Oradea (1993 – 1994).

Florence Foster Jenkins reuşeşte, în ciuda lipsei de talent și a ironiilor cu care se confruntă, să susţină concerte de operă cu sala plină și să câștige admirația unor personalități ale vremii. Apogeul carierei sale este marcat de recitalul de pe scena Carnegie Hall. Susținută de câțiva oameni din jur (fie din simpatie, fie din interes), ajutată de capitalul de imagine pe care și-l creează prin finanțarea evenimentelor culturale și de moștenierea pe care o risipește din pasiunea ei pentru muzică, Florence a devenit o sursă de inspirație fascinantă.

Echipa artistică este completată de scenografa Clara Labancz, câștigătoarea premiului UNITER pentru întrega sa activitate în anul 2015, și de actorii Gabriela Codrea (Florence Foster Jenkins), Andrian Locovei (Cosme McMoon), Răzvan Vicoveanu (St. Claire), Mirela Lupu (dna Johnson), Lucia Rogoz (Dorothy) și Georgia Căprărin (Maria). Spectacolul se bucură de participarea specială a contratenorului Iosif Viktor și de îndrumarea muzicală a compozitorului Ovidiu Iloc și a pianistei Henrietta Varady.

Următoarea reprezentație va avea loc de mărțișor: Miercuri, 01 Martie, de la orele 19:00, la Sala Mare.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, sunaţi la numărul de telefon: 0259. 440. 742. Vizionare savuroasă, dragi prieteni!

 

Diana Maria Danciu