fbpx

În Roșia are loc Festivalul Viorii cu Goarnă „Dorel Codoban” 2015

sursa foto: YouTube

sursa foto: YouTube

Un eveniment dedicat unui mare și de valoare bihorean care, din păcate, a trecut la cele veșnice.

 

29 Iulie 2015

15:27

Chiar dacă maestrul Dorel Codoban nu mai este printre noi, în amintirea și în cinstea măiestriei sale, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Primăria Comunei Roșia anunță organizarea ediției a III-a a Festivalului – Concurs al Viorii cu Goarnă „Viorel Codoban”.

Manifestarea are loc în 16 August 2015, de la orele 13:30, în localitatea bihoreană Roșia. În concursul de interpretare folclorică sunt invitați să se înscrie toți artiștii amatori instrumentiști cu vârste cuprinse între 15 – 50 de ani. Fiecare va avea de interpretat două piese de joc.

Aprecierile vor ține cont și de autenticitatea repertoriului, a costumului popular și a prezenței scenice. Concursul se va desfășura sub formă de spectacol cu public, întregul festival va fi televizat.

Premiul cel mare este o vioară cu goarnă, alături de aprecieri, diplome și aplauzele publicului. Pentru înscrieri adresați-vă Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Piața 1 Decembrie – 12. Participarea publicului este gratuită!

 

Ioana Mădălina Ștefănică