fbpx

Încă puțin, și Turul Ciclist al Bihorului 2016 se va desfășura pe străzile orașului!

turul ciclist al bihoruluiTimpul tace și trece, competiția se apropie! 

 

24 Aprilie 2016

12:00

Oradea găzduiește, la finele lunii Mai, Turul Ciclist al Bihorului 2016, competiție încadrată de Uniunea Ciclistă Internațională în categoria 2.2.

Evenimentul are loc pe durata a cinci zile, între 18 și 22 Mai 2016, și se va desfășura pe o lungime totală de 490 de kilometri, majoritatea parcurși, evident, în Bihor.

Turul Bihorului este organizat de Asociația Clubului Sportiv de Ciclism Marghita în colaborare cu administrațiile locale și Federația Română de Ciclism.

La start se vor alinia 23 de echipe din Italia, Turcia, Austria, Bulgaria, Azerbaidjan, Croația, Belarus, Moldova, România, Ucraina, Ungaria, Malta, Emiratele Arabe Unite, Slovacia și Luxemburg. Printre ele, Androni Giocattoli Sidermec (ITA), echipa încadrată de U.C.I. în categoria echipelor profesionale continentale.

De asemenea, în cursă va participa, din partea echipei Tușnad Cycling Team, președintele Federației Române de Ciclism, Eduard – Carol Novak, medaliat cu Aur, în urmărire pe pistă, în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Londra 2012 și cu Argint, în competiția de contratimp pe șosea. Tot în Turul Bihorului va fi prezent și Marius Petrache, unul din cei mai titrați cicliști români ai momentului, medaliat atât în concursuri desfășurate pe șosea, cât și mountain bike.

Campionul României la șosea, Serghei Tvetcov, se va afla și el în componența lotului ce face deplasarea la Oradea.

Numele internaționale nu vor lipsi nici ele. Din echipele care și-au anunțat prezența amintim: Meridiana-Kamen (CRO), Minsk Cycling Club (BLR), WSA-Greenlife (AUS), Konya Tohm Team (TUR), TEAM DIFFERDANGE-LOSCH (LUX), Synergy Baku Cycling Project (AZE), Tușnad Cycling Team (ROU), ISD-JORBI Continental Team (UKR). Toate aceste loturi sunt continentale, ceea ce înseamnă fac parte din categoria a 3 a ciclismului mondial.

Turul Bihorului 2016 se va desfășura după următorul program:

  • 18 Mai  – ora 18:00 prezentarea echipelor
  • 19 Mai – ora 17:00 prolog (2 km) – Parcul I.C.Brătianu
  • 20 Mai – ora 13:00  etapa 1 (130 km) – Oradea – Beiuș – Platoul Padiș
  • 21 Mai – ora 12:00 etapa 2 (195 km) – Oradea – Aleșd – Nușfalău – Margita-Săcuieni – Oradea
  • 22 Mai – ora 12:00 etapa 3 (167 km) – Oradea – Marghita – Pădurea Neagră – Aleșd –Alparea – Oradea

Dacă prima etapă se va încheia în afara orașului Oradea, următoarele două pot fi admirate pe întregul traseu din localitate de toți cei care doresc să asiste la o tură de ciclism internațional.

Organizatorii le solicită admiratorilor de pe margine să fie atenți și să nu arunce resturi menajere pe carosabil, cu atât mai mult cu cât acestea reprezintă riscuri pentru sportivii aflați în competiție.

Totodată, spectatorii sunt rugați să îi susțină pe cicliști prin aplauze și urale de fiecare dată când se află în fața lor.

Nu în ultimul rând, să țină cont de faptul că un astfel de eveniment este un prilej de promovarea a orașului, deci depinde de noi toți imaginea pe care o vom crea în exterior, prin felul în care ne vom manifesta în Turul Bihorului 2016.

Pentru cei care vor să asiste la cursă, vă invităm să dați click pe link-ul cu harta detaliată a traseelor.

 

Ionuț Geangoș

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *