fbpx

Incep inscrierile pentru Festivalul Viorii cu Goarna „Dorel Codoban” 2014

dorel-codoban-jepgUn festival de folclor în cinstea unui mare meșter și maestru. 

 

30 Iulie 2014

16:55

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor a ales ziua de 17 August 2014 ca zi de desfășurare a Festivalului Concurs al Viorii cu Goarnă ce poartă numele marelui maestru „Dorel Codoban”.

Evenimentul se află la ediția secundă și se desfășoară în Roșia, între râuri, de la orele 14:00. La acest concurs se pot înscrie instrumentiști amatori cu vârste cuprinse între 15 – 50 de ani. Doritorii au de pregătit două cântece de joc, însă, juriul va nota ținuta, autenticitatea pieselor și prezența scenică.

Înscrierile se fac personal la sediul Centrului, Piața 1 Decembrie – 12, prin email: centrul.cultural.bihor@gmail.com sau prin telefon/fax la 0259. 413. 922. Informații suplimentare puteți obține de la persoana de contact a instituției, Felician Mureșan.

Competiția se bucură și de participarea ansamblurilor folclorice din Roșia, Beiuș, Ștei, Lazuri de Beiuș, Căbești, Uileacu de Beiuș. Alături de acestea, pe scenă vor urca: Paula Lezeu, Simona Cap, Andrada Crăciun, Daniela Rada, Violeta Gherman, Mariana Lupău, Simona Tau, Florina Morar, Marioara Matiuţa, Viviana Omuţ, Vlad Ștef și Raul-Daniel Leuca.

 

Ioana Mădălina Ștefănică