fbpx

Invitaţie dublă: lansare de carte şi premieră teatrală

nemiraPostmortem se lansează ultimul volum al autorului Valentin Nicolau. 

 

05 Martie 2015

14:00

Ziua de Vineri, 06 Martie 2015, este dedicată celui care a fost geofizician, scriitor şi antreprenor român: Valentin Nicolau.

Librăria Humanitas găzduieşte de la ora 18:30 lansarea ultimului volum de piese dramatice „Oriunde mă duc numai de mine dau”.

Monografia conţine 3 „vise într-un act” şi  eseul „Un teatru al cunoaşterii interioare”. La lansare vor fi prezenţi critici literari precum Elisabeta Pop şi Mircea Pricăjan.

După lansare, Teatrul Art Emotion pune în scenă, în premieră naţională, piesa „Aplauze pentru Lena”, apărută în volumul „Poveşti din al nouălea cer”. Dinu şi Lena vor fi jucaţi de actorii Mirela şi Sebastian Lupu, în clubul Crown Pub, de la ora 20:00.

Valentin Nicolau:

Viaţa cere uitare. Ca să ne aducem aminte, trebuie ca înainte să fi uitat. Forţa a tot ce este viu este uitarea. Memoria noastră funcţioneaza precum o rană: cu cât îi rupi coaja mai des, cu atât cicatricea creşte şi-ţi va reaminti durerea. De aceea, repovestim aceleaşi poveşti. Dar şi pentru că nu le inţelegem. Ceva înţeles nu mai este repetat, odată priceput, cuvântul este redus la tăcere. În interiorul tăcerii îşi face loc adevărul, devenind şi spaţiul aducerii aminte. Ne vom aminti doar ceea ce este încă prezent şi, totuşi, uitat.

 

Gabriela Zaica