fbpx

Invitație la film: Dama cu camelii (1981)

sursa foto: Facebook

sursa foto: Facebook

Haideți să vedeți Dama cu camelii!

 

25 Noiembrie 2015

12:30

Avem o invitație specială la film, lansată de Cineclub Marienbad. „Dama cu camelii”, în regia lui Mauro Bolognini, din 1981, se proiectează mâine, 26 Noiembrie 2015, de la ora 16:00, în mediateca Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”.

O dramă de 115 minute cu Isabelle Huppert, Gian Maria Volonté, Bruno Ganz, în rolurile principale, și Fabrizio Bentivoglio, Clio Goldsmith, Mario Maranzana, Yann Babilée, Carla Fracci, Cécile Vassort, David Jalil, Piero Vida, Fabio Traversa, Remo Remotti, Mattia Sbragia, Clara Colosimo, Gina Rovere, Stefania Pierangelini, Fernando Rey. 

Povestea curtezanei Alphonsine Plessis, iubită de Alexandre Dumas fiul care, în romanul său, va fi prezentată de acesta sub numele Marguerite Gautier.

După sosirea la Paris, Marguerite devine prostituată, apoi curtezană; cu toate că era măritată, l-a avut ca amant pe Dumas fiul înainte de a-l părasi pentru Franz Liszt și a muri de tuberculoză.

Sunt așteptați toți orădenii cărora le-a fost dor de un film bun! Intrarea este liberă.

Notă: filmul a fost inițial programat a fi rulat în data de 05 Noiembrie, însă din cauza unor situații neprevăzute s-a decis amânarea.

Bogdan Balota