fbpx

Invitație la film gratuit: The Disaster Artist, din 2017

sursa: Facebook

Pe final de săptămână, un nou film de calitate!

 

04 Octombrie 2018

09:23

Cineclub Marienbad ne invită, din nou, la film! Vineri, 05 Octombrie, începând cu ora 17:30, va rula, în amfiteatrul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, pelicula The Disaster Artist. Apărut în anul 2017, acesta este regizat de James Franco și îi are printre actori pe Alison Brie, Zoey Deutch, Zac Efron, Christopher Mintz-Plasse.

Filmul durează 119 minute și este o comedie/film biografic despre un regizor aflat la începutul carierei. În același timp, este un film despre un film celebru: The Room.

Franco ecranizează povestea reală şi tragicomică a lui Tommy Wiseau, un outsider al industriei cinematografice. Visul lui a fost dintotdeauna acela de a fi acceptat de industria de show-biz de la Hollywood ca un veritabil realizator de film. Avea, nu se știe de unde, mijloace financiare pentru a face un film așa cum îl voia el, după ce a fost respins de mai multe case de producție. Astfel că și-a luat prietenul, pe Greg Sestero, alt tânăr actor, și s-au dus la Los Angeles. Decizia de a face propriul lor film a venit după ce toate ușile la care băteau au rămas închise și au realizat că e greu să pătrunzi în lumea închisă a vedetelor. Așa s-a născut filmul The Room, considerat, la vremea lansării, un dezastru. Acesta a fost receptat de public complet eronat, toată sala râdea în hohote, deși Wiseau credea că prezintă un subiect serios. Asta s-a întâmplat în 1993 și n-a ajuns la Oscar, cum doreau Tommy și Greg, dar a devenit cunoscut în întreaga lume. Despre The Room se vorbește în prezent ca despre un film cult și a făcut istorie drept cel mai bun film prost făcut vreodată. Este amuzant să vedeți, la final, imagini în paralel din cele două pelicule, cu Tommy cel real în The Room și cu Tommy din The disaster artist.

Adrian Pop