fbpx

Joi: Competiția Regională de Baschet Special Olympics

Un eveniment special, dedicat unor oameni speciali. 

 

14 Noiembrie 2018

16:25

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea, organizează Joi, 15 Noiembrie 2018, de la ora 10:00, în Sala Spoturilor „Antonio Alexeˮ  Competiția Regională de Baschet Special Olympics – etapa abilităţi individuale.

Evenimentul are ca scop dezvoltarea copiilor cu cerințe educative speciale, reacții emoționale și comportamente adecvate în situații de viață diferite, în vederea facilitării integrării sociale a acestora și se adresează unui grup țintă format din copii şi tinerii cu dizabilităti intelectuale şi fizice, cu vârste cuprinse între 8 și 21 ani, din 7 judeţe: Bihor, Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare, Timișoara și Hunedoara.

(…) Premisa acestor competiţii nu este stimularea competitivităţii, ca în cazul sporturilor de performanţă, ci tocmai îmbunătăţirea stării de sănătate, dezvoltarea deprinderilor motrice de bază şi a calităţilor motrice, ca urmare a antrenamentelor propuse şi oferirea unor alternative sociale de petrecere a timpului liber, având ca finalitate creşterea stimei de sineși încrederii în forțele proprii, pe termen scurt, şi integrarea activă în viaţa socio – profesională şi economică, pe termen lung,

declară prof. Pantazi Teodora, director la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1.

Paula Dreve