fbpx

Kiwanis Art a strans bani pentru tinerii talentati

bal kiwanisOradea a fost gazda unui bal caritabil menit să sprijine tinerele talente ale urbei.

 

22 Mai 2013

16:58 

Asociația Club Kiwanis Art Oradea a acordat și în acest an premii de excelență unui număr de 7 copii și tineri talentați și ambițioși, în cadrul unei petreceri caritabile.

Balul caritabil „Mozart”, aflat la a doua ediție, a avut loc Vineri, 17 Mai 2013, în Restaurantul Transilvania din Oradea. Atmosfera muzicală a fost asigurată de Cvartetul Varadinum (Costin Éva – vioară I, Oláh Boglárka – vioară II, Nistor Mioara – violă, Bozsódi Beáta – violoncel), din program facând parte piese ale lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Premianții serii au fost:

  • Ilisz Dominik – pian, clasa a III-a, premiul I la olimpiadă faza zonală, respectiv locul 5 pe țară
  • Faragău Estera – pian, clasa a III-a, premiu de excelență la Sibiu, concursul Pro Piano
  • Vlad David – canto, clasa XII – mențiune la olimpiadă
  • Balint Mădălina – design, clasa XI, premiul I la olimpiadă
  • Bogdan Bohus – pian, anul II, premiul I la mai multe olimpiade precum și alte premii de excelență de la mai multe concursuri din țară
  • Andrei Curta – design, master, Facultatea de Arte din Oradea
  • Alexandru Weinberger-Bara – admis la Universitat für Musik din Viena

După premiere programul artistic a fost continuat de elevii Liceului de Artă Oradea, clasa conferențiarului universitar dr. Jámbor Elisabeta. La completarea fondului de premii au contribuit tineri studenți și masteranzi ai Departamentului de Arte Vizuale de la Facultatea de Artă, care au expus spre licitare câteva tablouri încarcate de sensibilitate.

Printre donatori se află și tânărul artist Remus Ilisie care a mai fost sprijinit, pentru talentul lui, de nenumărate rânduri de către Clubul Kiwanis Art. Ținuta artistică a serii a fost întregită de cuplul Andrada și Tudor Ciupeiu, care au interpretat piese de caffe-concert și de intervenția lirica a tinerei soprane din Trento – Erika Bonadiman, acompaniata la pian de Jámbor Elisabeta.

Clubul Kiwanis a apărut în Statele Unite ale Americii, în data de 21 Ianuarie 1915, la Detroit, statul Michigan. Numele clubului vine din „Nunkee-wannis”, ceea ce în limba amerindiană înseamnă „să ne împărtășim talentele”.

Cluburile Kiwanis au două obiective principale:

  • dau ocazia celor care împărtășesc aceleași convingeri de a se reuni prietenesc într-un mod organizat și de a stabili legături de prietenie
  • oferă posibilitatea de a lucra cu alte persoane pentru binele comunității și a locuitorilor săi

Deviza lor este „Să servim copii lumii”, de aceea membrii săi, voluntari, se ocupă mai ales de generația tânără. Kiwanis a apărut în România în anul 1992, iar în prezent numără 15 cluburi și 280 de membri.

 

Andrei Marcu