fbpx

Lansare de carte și expoziție dedicată istoriei Bisericii Unite din Oradea

Invitație pentru fiecare dintre noi. 

 

01 Martie 2017

13:39

Episcopia Greco – Catolică Oradea va inaugura, săptămâna viitoare, o inedită expoziție despre istoria zbuciumată a instituției ecleziastice din partea de vest a României.

Vernisajul expoziției „Episcopia Greco – Catolică de Oradea – File de Istorie” va avea loc Vineri, 10 Martie 2017, de la ora 17:00. Evenimentul va fi găzduit de către Muzeul Cetății și Orașului Oradea, Palatul Princiar, Corp B, etaj II.

Totodată, cu acest prilej se va lansa și cartea „În slujba neamului”, autor Silviu Sana. Volumul este o incursiune în istoria zbuciumată a Bisericii Unite, cu precădere punctează naşterea şi evoluţia Episcopiei Greco – Catolice de Oradea.

PSS Virgil Bercea, Episcopul Greco – Catolic de Oradea, sub patronajul căruia a fost tipărit acest volum omagial, precizează faptul că din paginile acestei cărţi.

Cititorii află cu uşurinţă istoria Bisericii Române Unite cu Roma şi care a fost rolul şi rostul ei în viaţa poporului român. Cartea cuprinde momente importante ale vieţii bisericeşti a românilor înainte şi după Unirea cu Roma, subiectul concetrându-se cronologic (partea I) şi tematic (partea a II-a) pe istoria Episcopiei Greco – Catolice de Oradea.

Autorul cărţii,  Silviu Sana, menţionează:

Volumul, bogat în imagini şi fotografii, poate fi folosit ca un excelent material didactiv pentru elevi, studenţi şi publicul larg. Câştigul acestei monografii este şi faptul că a fost scrisă în limba română şi în limba engleză.

Două momente aniversare, 225 ani de la deschiderea Seminarului Greco – Catolic din Oradea, respectiv 240 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Române Unite de Oradea prilejuiesc aceste două evenimente.

 

Cristina Liana Pușcaș