fbpx

Lansare de carte cu coloană sonoră live, în Cetate

Un întreg experiment artistic, între copertele unei cărți.

 

06 August 2020

13:00

Amfiteatrul Cetății Oradea va găzdui, Vineri, 07 August 2020, de la ora 18:00, lansarea cărții „Bunavestire Delicioasă. Ocolul pandemiei în 33 de cânturi”, apărută la Editura Aius din Craiova și avându-i ca editori pe Luiza Mitu și Sergiu Corbu Boldor. Evenimentul se va desfășura pe coloana sonoră live oferită de CORBU.

Cei doi editori susțin proiectul muzical CORBU. Luiza Mitu este artist performer și doctor în științe transdisciplinare, iar Sergiu Corbu Boldor este violonist (dar îl puteți vedea cântând și la chitară, fluier și mandolină), inițiatorul și coordonatorul CORBU.

Volumul conține 32 de poeme (cel cu numărul 16 a rămas nescris), apărute din scânteia câte unui vers postat de Luiza Mitu zilnic pe pagina sa de Facebook. Pornind de la un vers, 69 de artiști selectați de ea sau voluntari, de la muzicieni la actori și dansatori, au scris poeme-jurnal din timpul stării de urgență din Primăvară. Experimentul a debutat pe 25 Martie, de Bunavestire.

Pe coperta volumului este reprezentat tabloul „Creștinism” realizat de actorul Teatrului Regina Maria, Richard Balint. Actorul va fi, de altfel, invitatul special al evenimentului.

Moderator va fi Amirala Noir, un personaj fictiv creat de Luiza Mitu. Intrarea va fi liberă.