fbpx

Lansare de carte „Patru decenii în slujba documentului. In memoriam Bujorel Petru Dulgău”

În Oradea se lansează cărți bune. 

 

17 Noiembrie 2017

08:15

După succesive lansări de cărți cu prezența autorilor, care au dat autografe și ne-au încântat cu poveștile lor de viață, dar și cu minunatul proces de concepere și realizare a unei opere literare, urmează să avem parte de o nouă lansare de carte, de această dată una in memoriam dedicată unui om care și-a dăruit viața pasiunii pentru istorie. Este vorba de lansarea volumului „Patru decenii în slujba documentului. In memoriam Bujorel Petru Dulgău”.

Bujorel Petru Dulgău a fost timp de două decenii a fost arhivist la Satu Mare, după care din anul 1998 ocupat funcţia de director al Arhivelor Naţionale – Serviciul Judeţean Bihor. Ca cercetător, domeniul său de interes a fost istoria luptei româneşti de la finele secolului XIX şi începutul secolului XX pentru drepturi naţionale şi sociale. Bujorel Petru Dulgău a încetat din viață în noiembrie 2016 la doar câteva luni de la pensionarea sa.

Evenimentul de lansare al cărții este organizat de Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea, Editura Arca şi Arhivele Naţionale – Serviciul Judeţean Bihor și va avea loc Vineri, 17 Noiembrie 2017, orele 14:00, în sala festivă din Corpul I, Cetatea Oradea.

Diana Maria Danciu