fbpx

Mâine începe Lazuri Climbing Fest 2018

escaldari, catarari

sursa: Alexandru Sava

Un weekend cu adrenalină

 

30 Mai 2018

18:15

Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, Agenția de Management al Destinației Bihor, Crux Escaladă Oradea și Clubul de Speologie Cristal Oradea ne invită să petrecem un sejur plin cu adrenalină în Pădurea Craiului, alături de peste 150 de practicanți ai escaladei din țară și străinătate.

Lazuri Climbing Fest este un festival de escaladă și oferă practicanților acestui sport și celor neinițiați oportunitatea de a descoperi ce înseamnă cățărarea liberă.

Pentru acest evniment, în zona Văii Lazurilor, în apropierea Peșterii cu Cristale din mina Farcu, au fost echipate 48 de trasee spectaculoase de diferite niveluri, în funcție de gradul de pregătire al participanților.

Pe lângă escaladă, pe parcursul celor 3 zile ale festivalului vor fi organizate și alte activități precum: ateliere de escaladă pentru copii, proiecții de film de escaladă, seri la foc, vizitarea peșterile turistice din zonă (Peștera cu Cristale din mina Farcu și Peștera Meziad) și participarea la o tombolă cu premii atractive.

Festivalul va avea amenajată o zonă de relaxare pentru cei care vor să se bucure de zilele petrecute în mijlocul naturii, dar și câteva standuri cu produse locale, fiind promovată ideea de turism responsabil prin susținerea comunităților.

Siguranța participanților va fi asigurată de echipele Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Bihor. Dacă doriți să vă înscrieți la Lazuri Climbing Fest, o puteți face AICI sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Diana Maria Danciu