fbpx

Maine: Vernisaj de Arta Naiva la Muzeul Tarii Crisurilor

Lucica Ciobanu - Floarea soareluiUn eveniment de prezentare a unor crea╚Ťii artistice unice.┬á

 

16 Octombrie 2014

08:01

Muzeul Țării Crișurilor, bulevardul Dacia, va fi gazda unui vernisaj de artă naivă mâine, 17 Octombrie 2014, de la ora 12:30.

Aceast─â expozi╚Ťie este cea mai mare din Rom├ónia ╚Öi aduce ├«n fa╚Ťa publicului aproximativ 350 de lucr─âri ale mai multor arti╚Öti din toat─â ╚Ťara.

La acest eveniment au confirmat prezen╚Ťa ╚Öi c├ó╚Ťiva critici de specialitate┬ádar ╚Öi una dintre cele mai bune ╚Öcoli de art─â din Rom├ónia.

Tot cu aceast─â ocazie, va avea loc ╚Öi Conferin╚Ťa Na╚Ťional─â a Arti╚Ötilor Naivi din Rom├ónia la care vor participa 40 de invita╚Ťi, urm├ónd a┬áfi dezb─âtute problemele cu care se se confrunt─â arti╚Ötii naivi┬áautohtoni.

Deoarece ace╚Ötia nu sunt primi╚Ťi ├«n Uniunea Arti╚Ötilor Plastici, motiva╚Ťia fiind lipsa studiilor superioare, pictorii de art─â naiv─â au nevoie de o organiza╚Ťie care s─â ├«i reprezinte.

Eu, personal am salutat cu entuziasm ├«nfiin┼úarea Asocia┼úiei Arti┼čtilor Naivi din Rom├ónia ┼či iat─â c─â n-am gre┼čit: aceast─â organiza┼úie nou constituit─â, dar cu reprezentativitate na┼úional─â, organizeaz─â la Oradea un Festival Na┼úional al Artei Naive la care sunt invita┼úi numai arti┼čti naivi recunoscu┼úi. Cred c─â cei care particip─â, la aceast─â prim─â edi┼úie, vor constitui nucleul de baz─â al acestei asocia┼úii a arti┼čtilor naivi din toat─â ┼úara.

declar─â┬áMariana Mihu┼ú, din Arad, unul dintre cei mai aprecia┼úi arti┼čti naivi din Rom├ónia.

Mai jos ave╚Ťi c├óteva lucr─âri care exemplific─â crea╚Ťii de art─â naiv─â, ├«ns─â la Muzeul ╚Ü─ârii Cri╚Öurilor o vast─â colec╚Ťie de picturi naive a╚Öteapt─â s─â fie vizitate.

 

Sebastian Ferchi

Dumitru Stefanescu - La cimp

Lucica Ciobanu - Floarea soarelui (1)