fbpx

Maraton de Squash in Lotus Center

squash maniaMaratonul Squash ajunge și în orașul de pe Crișul Repede.

 

28 Iunie 2013

12:28

Sâmbătă, 29 Iunie, de la ora 15:00, în Lotus Center vor avea loc două meciuri de prezentare Squash, în cadrul evenimentului Squash Marathon.

Această manifestare este inițiată de către orădeanul Puskás Miklós, care în perioada 19 – 30 Iunie vizitează 10 orașe din țară, unde joacă cu alți 16 jucători, răspândind acest sport mai puțin cunoscut la noi. În Oradea Puskás Miklós va juca împotriva colegilor lui, Dobrai Zsolt și Anderko György.

Acest sport s-a dezvoltat din tenis, inițial se aseamăna cel mai mult cu sportul denumit „rackets” sau „racquets”, care se mai joacă și astăzi în Marea Britanie, SUA și Canada.

Racquets-ul se joaca de asemenea pe un teren închis cu patru pereți, dar mingea este mai tare, iar regulile diferă ușor. Squashul a ajuns în România în anul 2005, Oradea fiind primul oraș în care s-a construit un teren special pentru a practica acest sport. În ziua de azi, în România există peste 20 de astfel de terenuri.

Anul 2020 este foarte așteptat de jucători, deoarece atunci va fi prima olimpiadă în care va aparea și acest sport. În România au fost ținute 11 competiții până acum, iar în August va fi și în Oradea un concurs național.

Micky Puskás ține și antrenamente de squash.  numărul de telefon 0754 696 499 sau pe Facebook la adresa www.facebook.com/squash4alloradea.

 

Andrei Marcu