fbpx

Miercuri: Expoziția „Minorități etnice în cultura vizuală, focus România”, în Sibiu

sursa: postmodernism.ro

Un eveniment cultural interesant.

 

10 Iulie 2018

15:20

Miercuri, 11 Iulie 2018, de la ora 16:00, la Muzeul Național Brukenthal – Muzeul de Artă Contemporană Sibiu va avea loc vernisajul expoziției „Minorități etnice în cultura vizuală, focus România”.

Evenimentul face parte din proiectul documentar fotografic al artistului Peter Jacobi și este împărțit în două: o prezentare a cercetării din cadrul proiectului și secțiunea dedicată patrimoniului cultural al sașilor din Transilvania.

Expoziția prezintă stadiul cercetării culturii vizuale a patrimoniului multi-etnic și multi-cultural cu referințe în domenii precum: istoria artei, istorie, antropologie, sociologie. Cercetarea continuă de la o itinerare la alta, analizând specific spațiul cultural geografic respectiv. În cazul proiectului de față, focusul este pe minoritatea etnică sașilor din Transilvania și pe prezența patrimoniului cultural artistic al acestora din Muzeul Brukenthal.

Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 31 August 2018, de Miercuri până Duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

Paula Dreve