fbpx

Mizantropul, de Molière, premiera lunii Aprilie 2017 a Teatrului Szigligeti!

moliere, „Mizantropul” de Molière,Invitație la teatru. 

 

27 Aprilie 2017

12:59

O bun început de weekend se anunță! Vineri, 28 Aprilie 2017, ne pregătim de premiera unui spectacol în Sala Mare a Teatrului Szigligeti Oradea.

Cu începere de la orele 19:00, o comedie clasică despre acea parte ascunsă în adâncul nostru și despre care cu toții evităm să vorbim se pune în scenă. Mizantropul este un text vechi aparținând iluministului Molière, și a cărui poveste este mereu actuală.

Oare ce înseamnă să fii mizantrop, să urăşti pe toată lumea într-un mod pur şi absolut generalizat? Oare atunci când îl descoperim pe mizantropul din noi, ce ne supără cu adevărat: formele de comportament social, ipocrizia, servilitatea, necinstea? Nici protagonistul lui Molière, Alceste, nu înţelege această noţiune pe deplin, mai ales că miza este iubirea şi prietenia lui. E certat cu toată lumea din jurul lui, prietenul Philinte (care reprezintă filantropia), şi poate, în primul rând, cu el însuşi.

ne transmite regizorul, Eszter Novák.

Abonamentele sunt valabile pentru acest spectacol. Următoarea reprezentație a piesei va avea loc în 29 Aprilie a.c., de la orele 17:00, abonament „Papp Magda”.

Biletele pentru premieră se pot achiziționa în fiecare zi de luni – vineri, între orele 14:00 — 19:00, respectiv la sfârşit de săptămână cu o oră înainte de începerea fiecărei reprezentații, de la agenţia de bilete a Teatrului Szigligeti sau online AICI.

 

Diana Maria Danciu