fbpx

„Nabucco”, cea mai cunoscuta opera a lui Verdi, la Oradea. VIDEO

Afis NabuccoUn spectacol de operă impresionant, la Oradea!

 

28 Mai 2014

11:46

În data de 23 Iunie 2014, Teatrul Regina Maria din Oradea găzduiește a treia operă a lui Giuseppe Verdi, și primul mare succes înregistrat de compozitor, „Nabucco”.

Nabucco este o operă compusă de Giuseppe Verdi în anul 1841 pe un libret de Temistocle Solera. Acţiunea operei este concentrată  pe două teme principale şi anume dorinţa de libertate a poporului evreu din timpul robiei sale din Babilon, precum şi  aroganţa personajului principal Nabucco, care-l duce până la autoproclamarea sa drept Dumnezeu.  Pedeapsa divină este  cutremurătoare: regele îşi pierde pe loc raţiunea.

Evenimentul are loc de la orele 19:00, iar prețul biletelor este de 50 respectiv 60 de lei, în funcție de locul dorit în sală, și pot fi cumpărate de la Agenția de Bilete e Teatrului Regina Maria.

Acest spectacol a fost jucat pentru prima dată în anul 1892, la Teatro alla Scala din Milano. Distribuția va fi una spectaculoasă, în rolurile principale soprana dramatică italo-spaniolă Maria Ogueta, baritonul Alfio Grasso, basul român Ioan Vrăsmaş și tenorul spaniol Moises Molin. Alături de cei trei mai artiști, pe scenă, va fi și Orchestra şi Corul Stagione d’Opera Italiana condus de maestrul Cristian Sandu.

Nabucco este o operă de tinereţe a compozitorului făcând parte din prima maniera componistică verdiană. Cronologic este a treia opera a lui Verdi şi primul mare succes, care a asigurat ascensiunea fulgeratoare a tânarului compozitor bussetan.

Împreună cu Evenimente Oradea puteți câștiga o invitație dublă la acest spectacol. Detalii aici.

Ioana Mădălina Ștefănică