fbpx

O fetita a fost lovita de masina din cauza neatentiei parintilor

traversareDin cauza iresponsabilității părinților copiii au de suferit. Aveți grijă de copiii voștri.

 

15 Mai 2013

17:39

Marți, 14 Mai a.c., poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Bihor au lucrat pe şoselele bihorene, pentru a preveni accidentele, şi pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă legile rutiere.

În doar 24 de ore au fost aplicate 193 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.475 lei, au fost reținute 29 de permise de conducere și două certificate de înmatriculare, au fost constatate cinci infracţiuni şi șapte tamponări.

117 pietoni au fost amendați pentru traversări neregulamentare, 13 sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 15 amenzi au fost date pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 4 sancţiuni pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule cu defecţiuni tehnice, iar 44 de amenzi pentru alte abateri.

Tot în aceeași zi, în jurul orei 13:00, pe drumul comunal 60, în localitatea Hidişelu de Sus, orădeanul B.B.S. de 25 de ani, a lovit cu mașina o fetiță de trei ani, care a fost lăsată nesupravegheată de către părinți. În momentul accidentului, fetița a traversat drumul prin spatele unui autoturism din care tocmai coborâse. În urma evenimentului rutier, victima a suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital.

 

Pentru a evita asemenea accidente sau amenzi, Poliția Rutieră vă recomandă: 

  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare
  • Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă
  • Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident
  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice
  • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri
  • Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele
  • Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule

 

Andrei Marcu