fbpx

Oradea protestează pentru salvarea pădurilor patriei

sursa foto: Facebook

sursa foto: Facebook

Orădenii sunt chemați în stradă pentru a salva ce a mai rămas din bogația verde a țării.

 

02 Mai 2015

11:29

09 Mai este ziua Europei, dar și ziua în care România iese în stradă pentru a scanda împotriva defrișărilor masive de pădure.

Pentru a protesta vom ieşi în străzi, mai exact în centrele oraşelor, pentru a ne face auziţi şi pentru a opri această desfrânare a celor care nu ştiu să se oprească! Nu avem dreptul de a ne projeta ţara, ci avem OBLIGAŢIA de a o face!

Evenimentul este anunțat a avea loc și în Oradea, tot în ziua de 09 Mai 2015, de la orele 16:00, pe strada Republicii, în zona statuilor poeților maghiari.

Acțiunea mai are loc, concomitent, în București, Cluj, Ploiești, Brașov, Subiu, Suceava, Focșani, Iași și Viena.

Cu fiecare generaţie care trece fără ca să acţionăm, facem câte un PAS URIAŞ înspre FALIMENT. Un faliment care se datorează celor care au ştiut ce se întâmplă dar care au stat şi DOAR au privit!

Din cele relatate de organizatori, manifestarea va fi una pașnică, scopul principal fiind atenționarea autorităților de faptul că poporul este conștient de distrugerea pădurilor și exportarea lemnului românesc în alte țări.

Dacă nu luam iniţiativă cu un protest PAŞNIC, România va fi supusă deşertizării, inundaţiilor şi sărăciei. Trebuie să fim uniţi!

Ciprian Costa