fbpx

Padurile Bihorului tot mai furate de lemne

Taieri arbori pietroasa bihorRăzboiul pădurilor continuă în Bihor. Jandarmii au ieșit la efectuat verificări iar rezultatele sunt tot mai negative.

 

28 Mai 2013

11:59

În ultimele zile Jandarmeria Bihor alături de reprezentanții Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Genaral Bucureşti, Parcului Naţional Apuseni şi Ocolului Silvic Sudrigiu au efectuat controale în pădurea aparţinând satului Sudrigiu, comuna Pietroasa.

Scopul a fost depistarea și prevenirea tăierilor ilegale de arbori. Din cercetări au fost găsite 525 cioate de arbori speciile „fag”, „frasin” şi „mesteacăn” nemarcate. Din cele prezentate de Ocolul Silvic Sudrigiu dosarul partizii şi autorizaţia de exploatare era atribuită unei societăți comerciale, al cărui administrator, T.G. de 46 ani din comuna Bunteşti, a tăiat arborii, în diametru de la 16cm la 80 cm, cauzând un prejudiciu total de 550,2 mc lemn, în valoare totală de 113015,36 lei, prejudiciu nerecuperat.

Conform celor transmise de Bogdan Ioan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor:

Pe numele bărbatului, jandarmii au întocmit acte de constatare a infracţiunii de tăiere ilegală de arbori, conform art. 108, alin. 1 lit. d din Legea 46/2008(Codul Silvic), verificările fiind continuate în speţă de Parcehtul de pe lângă Judecătoria Beiuş

 

Ioana Mădălina Ștefănică