fbpx

Parastas și rugăciune în memoria foștilor deținuți politic

Să ne amintim de cei ce-au suferit în închisori.

 

07 Martie 2020

15:00

Asociația Foștilor Deținuți Politic din România – Filiala Bihor şi Asociaţia „Cei 40 de Mucenici” vă invită să participaţi Luni, 09 Martie 2020, de la ora 09:00, în Biserica „Sf. Treime” din Parcul Traian, cu ocazia Zilei Foștilor Deținuți Politic și a prăznuirii celor 40 de Mucenici din Sevastia, la parastasul pentru cei ce au suferit și murit în închisorile comuniste.

După parastas se vor depune flori la Troiţa ridicată în amintirea celor care au luptat împotriva comunismului.

În aceeași zi, de la ora 19:00, suntem invitați la un moment de rugăciune pentru cei care au îndurat ororile temnițelor comuniste. Evenimentul va fi găzduit, la această primă ediție, de către Sanctuarul Eparhial Greco- Catolic Maica Domnului din Parcul Olosig Oradea, acolo unde orădenii de la toate cultele sunt invitați să se alăture pentru o rugăciune comună, dar și pentru a realiza, în mod simbolic, o cruce din lumânări.

Program:

  • 19:00 – Cuvânt de deschidere
  • 19:05 – Slujba Parastasului cu rugăciuni pentru victimele comunismului, în diferite limbi, făcute de reprezentanții diferitelor culte
  • 19:20 – Depunere de flori și lumânări la monumentul din fața Sanctuarului Eparhial
  • 19:30 – Rugăciune pentru foștii deținuți politic, prezenți la eveniment
  • 19:35 – Încheiere

Data de 09 Martie a fost declarată prin Legea nr. 247/2011 ca Ziua Foștilor Deținuți Politic, zi consacrată în calendarul ortodox ca sărbătoare a celor 40 de Mucenici din Sevastia.