fbpx

Penitenciarul Oradea își deschide porțile și în 2018

Cu această ocazie puteți vedea cum arată viața celor privați de libertate.

 

20 Iunie 2018

13:23

Centrele de Detenţie  îşi cinstesc anual, la data de 29 Iunie, patronii spirituali: Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Această dată a devenit şi mai specială, întrucât Administraţia Naţională a Penitenciarelor a numit-o „Ziua personalului din sistemul administraţiei penitenciarelor”.

Cu această ocazie, conducerea Penitenciarului Oradea a decis să deschidă porțile instituției celor care vor să facă un tur de vizitare a celor mai reprezentative locuri din penitenciar și să vadă cum se desfășoară viața persoanelor private de libertate.

Vizitatorii vor avea acces, pe baza unui act de identitate cu fotografie, astfel:

  • de la ora 10:30 – reprezentanții mass media
  • de la 11:45 – 13:30 – membrii de familie ai personalului unităţii, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-uri, instituţii partenere ori alți cetățeni

Pentru o mai bună organizare vizitatorii sunt rugați să ajungă cu 15 minute mai devreme.

Accesul în locul de deţinere presupune ca persoanele vizitatoare să se supună controlului antiterorist şi să predea, pentru a fi păstrate pe toată durata vizitei, bunurile şi obiectele interzise (telefoane mobile şi componente sau accesorii ale acestora, obiecte ascuţite sau contondente, băuturi alcoolice, precum şi alte obiecte sau substanţe interzise).

Ciprian Costa