fbpx

Peța în eprubetă 1.0, proiect dedicat naturii derulat de elevii orădeni!

fundația comunitară oradea, evenimente oradea, 24 martie, 2017Pentru elevi și pentru bogăția naturală a urbei. 

 

24 Martie 2017

08:17

Proiectul Peța în eprubetă este inițiat de un grup de elevi ai Liceului „Onisifor Ghibu” din Oradea în parteneriat cu Școala „Floare de Lotus” Sânmartin și finanțat în cadrul programului Fondul Științescu, al Fundației Comunitare Oradea, cu sprijinul Romanian American Foundation și al partenerilor.

Proiectul a fost demarat în Noiembrie 2016 și constă în analizarea periodică, de către elevi, a unor parametri fizico – chimici a apei Pârâului Peța, urmată de interpretarea rezultatelor obținute.

Prima acțiune de implementare a acestui proiect se numește „Peța în eprubetă 1.0” și va avea loc astăzi, 24 Martie 2017, începând cu orele 12:00, când aproximativ 45 elevi însoțiți de profesori ai Liceului „Onisifor Ghibu” vor fi duși la fostul „Lac cu Nuferi” din Băile 1 Mai.

Grupului de elevi ai Liceului „Onisifor Ghibu” i se va alătura 15 elevi ai Școlii „Floare de Lotus” Sânmartin și vor desfășura împreună prima „sesiune de analize”. Celelalte mostre de apă se vor recolta din zonele: pod Rontău, pod Ion Bradu, pod Salca, pod Cantemir intersecția cu Pârâul Paris, Universitate, Piața Obor.

Scopul activităților este de a încuraja pasiunea pentru științe și tehnologie în rândul elevilor, dezvoltarea spiritului investigativ – științific, a creativității, a capacității de a lucra metodic, în echipă, de a problematiza, a aborda ecologic și interdisciplinar situații apărute în lumea complexă a naturii, de a se implica activ și eco-civic în problemele comunității, acționând responsabil.

 

Diana Maria Danciu