fbpx

Premieră națională la Teatrul Szigligeti: „Familia Schroffenstein”

O nouă dramă pe scena teatrului orădean.

 

05 Martie 2020

12:00

Trupa Szigligeti a Teatrului Szigligeti pregătește premiera națională a piesei „Familia Schroffenstein” de Heinrich von Kleist. Spectacolul, rareori jucat în limba maghiară și niciodată în România, va fi prezentat în premieră Vineri, 06 Martie în Sala Mare a Teatrului.

Drama lui Heinrich von Kleist, care nu a mai fost jucată pe scenele teatrelor din România, este comparată îndeosebi cu „Romeo și Julieta”: și aici, victimele conflictului dintre două familii vor fi doi tineri îndrăgostiți. La baza tensiunilor stă o problemă de moștenire, circumstanțele căreia sunt neclare pentru ambele dintre părți. Cine are, de fapt, dreptate?

Drama lui Kleist urmează să fie prezentată pentru prima dată în România, în regia câștigătorului premiului Junior Prima, Kovács D. Dániel, absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică de la Budapesta în anul 2015. Acesta a lucrat la cele mai mari ateliere ale vieții teatrale maghiare, precum Vígszínház, Teatrul Katona József sau Teatrul Örkény. În 2019, împreună cu mai mulți regizori tineri, au înființat teatrul independent Narratíva Produkció. În 2015, a fost distins cu premiul Junior Prima, dar și cu premiul pentru cel mai promițător debutant.

Sunt valabile abonamentele „Szigligeti Ede”, dar sunt disponibile și bilete la casieria teatrului, respectiv online, pe
www.biletmaster.ro . Spectacolul este supratitrat în limba română.

Cei care nu vor putea să vadă prima reprezentație, vor avea ocazia în: 08 Martie, ora 19:00; 23 Martie, ora 17:00; 27 Martie, ora 19:00; 01 Aprilie, ora 17:00; 02 Aprilie 17:00; 19 Aprilie, ora 17:00.