fbpx

Premieră on-line a Teatrului Szigligeti: drama muzicală „Y”

sursa: szigligeti.ro

Spectacolul este și on-line!

 

18 Iunie 2020

13:00

 

Teatrul Szigligeti Oradea pregătește publicului iubitor de teatru o surpriză: Duminică, 21 Iunie, de la ora 19:00, va prezenta, în premieră și on-line, spectacolul muzical „Y”.

Premiera va fi transmisă în direct și va putea fi urmărită doar pe perioada desfășurării, întreg montajul urmând să respecte normele epidemiologice în vigoare.

Y este drama nesiguranței. Ne este greu să recunoaștem că în realitatea de astăzi, este aproape imposibil să te informezi. Nu e ușor să decizi care ar fi reacția adecvată la multitudinea de stimuli cu care te confrunți. De exemplu, n-avem de unde să știm care dintre informațiile primite sunt reale și care sunt false, și nu putem să fim siguri dacă un text pe care îl citim pe o pagină de mass media este o știre, un mesaj propagandistic, sau chiar o reclamă. Nu putem fi siguri nici măcar dacă sentimentul pe care îl simțim este al nostru sau a apărut doar ca efectul unor trenduri sau pentru că este „la modă.”. În drama noastră, încercăm să aflăm dacă mai putem găsi adevărate puncte de reper într-o lume atât de schimbătoare. Pentru a putea să analizăm problema într-un mod credibil, o vom examina din perspectiva unei fete, Eszter Naphegyi, care simte că nu mai poate avea încredere în nimic, nici măcar în percepția proprie, deoarece stimulii cu care se confruntă afectează modul în care vede realitatea. Pornind de la experiența sa, încercăm să arătăm cât de greu este să recunoști ce se întâmplă în realitate în diferite situații.

Attila Balogh și Zsolt Benedek, autorii și regizorii spectacolului

Bilete pentru premiera absolută care se va desfășura online pot fi achiziționate doar on-line, de AICI, la prețul de 16 RON (1000 HUF). Instituția ne oferă și un mic tutorial privind procurarea biletului. Cumpărătorii vor primi două e-mailuri: în primul vor găsi codul necesar pentru vizionare, iar în al doilea (cu puțin timp înainte de spectacol), link-ul la transmisiunea în direct.