fbpx

Premiera spectacolului „Cabaret DaDa”, pe scena Teatrului Regina Maria!

teatrul regina maria oradea

sursa: toperfect.com

Haideți și voi, va fi ceva inedit!

 

06 Octombrie 2016

17:15

Anul acesta, pe 23 Octombrie 2016, DaDa-iștii au două motive în plus pentru a sărbători: Centenarul DaDa și premiera spectacolului „Cabaretul DaDa” de Matei Vișniec, în regia Ancăi Bradu, de la ora 19:00, în Sala Mare. Biletele pot fi achiziționate de AICI.

Cu ocazia centenarului, Teatrul Regina Maria a pregătit o surpriză tuturor celor pasionați de cultură și de mișcarea DaDa: fiecare dintre noi este invitat să participe la un concurs de creație artistică (poezie, pictură, colaj) în stil DaDa. Regulamentul concursului va fi postat cât de curând, până atunci avem timp de reflecție pentru subiectul viitoarei noastre creații.

Anul acesta, după cum bine ştiţi, celebrăm un eveniment cultural important, şi anume centenarul DaDa, motiv pentru care Teatrul Regina Maria doreşte să transforme evenimetul DADA într-un proiect interactiv şi educativ, prin care publicul să descopere ce înseamnă cu adevărat DADA. Şi cum ar putea fi celebraţi mai bine dadaiştii dacă nu prin artă, aşa că provocarea noastră merge mai departe şi o să lansăm un concurs, prin care îi invităm pe orădeni să creeze artă (poezie, pictură, colaj) în „manieră” DaDa.

DaDaismul este un curent cultural și artistic nonconformist și anarhic îndreptat împotriva rutinei în viață, gândire și artă, dezvoltat plenar între 1916 și 1923, înființat în Zürich, în 06 Februarie 1916, de poetul de origine română Tristan Tzara. Denumirea curentului provine din franțuzescul dadisme (dada = „căluț de lemn” în limbajul copiilor).

 

Diana Maria Danciu