fbpx

Rezistența. The Future of Memory/ Viitorul Memoriei, un nou proiect cultural derulat și în Oradea

evenimente oradea, lansare, prezentareProiectele culturale se țin lanț

 

21 Mai 2018

16:30

În ultimul timp, Oradea a devenit unul dintre orașele în care cultura a găsit un mediu propice. Tot mai multe proiecte culturale au găsit sprijin și oameni dornici de culturalizare.

Unul dintre proiectele ce urmează a se derula în urbea noastră este „Rezistența. The Future of Memory/ Viitorul Memoriei” . Acesta dorește să comemoreze Holocaustul prin artă, drept pentru care, în perioada 23-31 Mai 2018, vor avea loc mai multe evenimente educaționale în Cluj, Mediaș, Oradea și București.

La Oradea, cei interesați vor avea parte de un tur ghidat gratuit Artiști și scriitori evrei orădeni, repere de memorie din arhivele platformei Viitorul Memoriei și ale Asociației Tikvah pe data de 28 Mai între orele 12:00 – 14:00, iar pe 29 Mai, orele 18:00 la Biblioteca Universității, se va lansa catalogul Viitorul Memorei: Rezistența și se va putea dialoga despre platforma Viitorul Memoriei cu Olga Ștefan, Rodica Indig, Emilia Teszler și Ștefan Gaie.

De asemenea, tot pe 29 Mai, se vor viziona filmele Iluzille mele și Micul meu Jurnal…Jurnalul Evei Heyman. Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI.

 

Diana Maria Danciu