fbpx

„România prinde aripi” în Parcul Petofi Sandor din Oradea

O lecție deosebită și practică pentru elevii orădeni

 

07 Noiembrie 2017

18:50

Elevii de la școala orădeană Szacsvay Imre au participat azi la o lecție deosebită: montarea a 15 cuiburi pentru păsări, a două hrănitoare pentru păsările din parc și a unui panou informativ cu păsările sălbatice existente în parcul Petofi.

Elevii clasei a VIII-a, respectiv a VI-a, au fost îndrumați și coordonați de profesoara de biologie Kincs Grete și de directorul adjunct profesor Elisa Tăut.

Activitatea a fost realizată în colaborare cu Societatea Ornitologică Română, care le-au oferit elevilor informații despre varietatea de păsări prezente în parcul Petofi, dar și despre rolul în natură și modul de îngrijire al acestora.

După această lecție deosebită, elevilor de la școala Szacsvay Imre vor pune în practică cele învățate și le va reveni sarcina de a umple cu semințe hrănitoarele pentru păsări și igienizarea lor pe durata iernii. Activitate face parte din proiectul „Școli și grădini prietenoase cu natura” pe care școala Szacsvay Imre îl derulează în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română.

 

Diana Maria Danciu