fbpx

Sâmbătă, un nou concurs on-line de șah rapid

Sportul minții – o competiție deschisă.

 

10 Iunie 2020

12:30

Șah Club Bihor organizează, în această săptămână, un nou concurs de șah rapid, care se va desfășura on-line. Acesta se va desfășura pe site-ul chess.com Sâmbătă, 13 Iunie, începând cu ora 10:00.

Concursul se va desfășura pe sistemul unui Open general individual, sistem elvetian, șah-fulger (blitz) 7 runde (doar cu calculul rating pe server). Poate participa orice bihorean pasionat de șah, cu condiția să fie înscris până pe 13 Iunie orele 09:00 pe www.chess.com și în Șah Club Oradea. Cererea de înscriere în club precizând numele și prenumele exact, data nașterii și ID-ul de pe chess.com se poate face pe https://www.chess.com/club/sah-club-oradea și pe adresa e-mail: sahcluboradea@yahoo.com

Înscrierile în turneu se fac începând cu o oră înaintea concursului, deci între 09:00 și 09:59! Se mai poate intra în concurs și cu întârziere, până când permite serverul! Pentru a intra, jucătorii înscriși vor accesa linkul turneului: https://www.chess.com/live#t=1254470 după care vor apăsa butonul „Alătură-te” („Join”) pentru a fi înscriși automat.

De precizat că nu există taxă de participare. Arbitrul turneului este Fleisz Ioan, iar coordonatorul turneului este Marian Tudorache, din partea FRSAH.

Se vor acorda titlurile de campion al județului Bihor la șah rapid on-line, la categoriile: juniori și junioare (sub 18 ani, născuți după 01 Ianuarie 2002), seniori și senioare și veterani (peste 65 de ani, inclusiv cei care împlinesc aceasta vârstă în 2020). Cei care doresc sa concureze la juniori, junioare sau la veterani trebuie să specifice data exactă a nașterii. Pentru acordarea titlurilor sunt necesare numele și prenumele exact, conform cărții de identitate.

Clasamentul participanților va fi cel afișat pe www.chess.com (în caz de egalitate de puncte primul criteriu fiind Sonneborn), și cel alcătuit ulterior pe categoriile stabilite, dar în caz de eliminare ulterioară a unor jucători se va omologa mai târziu un clasament definitiv. Este interzisa folosirea oricărui tip de asistență. Cei care încalcă această regulă nu vor mai putea participa la turneele viitoare, fiind suspendați definitiv. Concursul este monitorizat de soft-ul anti-cheating foarte riguros al serverului chess.com și de coordonatorul turneului.