fbpx

Serbarea Ciupercilor 2016, în Colești! Program complet

serbarea-ciupercilorÎndrăzniți să trăiți experiența Colești!

 

09 Octombrie 2016

10:33

Anul acesta, între 14 – 16 Octombrie 2016, ești așteptat la Colești, la Serbarea Ciupercilor!

Sănătoase și nutritive, ciupercile sunt considerate bijuteriile pădurilor. Cu ocazia Serbării Ciupercilor, MumaCodrului și cei de la Clubul Rotary Oradea 1113 au pus la cale Concursul de Culegători de Ciuperci.

Toți participații, fie individuali, fie pe echipe, trebuie să se înscrie printr-un mesaj privat adresat MumeiCodrului. Cei înscriși individual vor fi alăturați celorlalți concurenți pentru a forma grupe de minim 4 culegători.

Serbării Ciupercilor se va alătura și profesorul Valentin Coman, expert în micologie, gastronomia ciupercilor, invitat care va susține diverse ateliere pe această temă.

Pentru ca decorul să fie complet, sâmbătă participații se vor relaxa pe acordurile trupei Picuri de folk și se vor înfrupta din preparate apetisante având la bază ingredientul-vedetă, ciuperci de pădure, și nu numai. Seara se va încheia cu o cină festivă în cinstea celor mai ispravnici culegători.

Duminică vă veți putea distra la primul târg de troc, la târgurile de producători, la atelierele meșteșugărești sau la workshop-ul despre vechile structuri comunitare. Serbarea se va închide în căminul din Briheni, unde organizatorii pregătesc un program cultural complex și pe placul tuturor.

Îndrăzniți să trăiți experiența Colești, programul îl aveți aici:

Vineri, 14 Octombrie 2016

  • 18:00 – Primirea participanților și cazarea lor
  • 21:00 – Cină ciobănească cu ingrediente adunate din pădure

Sâmbătă, 15 octombrie

  • 08:00 – Mic dejun la căminul cultural din sat
  • 10:00 – Startul primului concurs de culegători de ciuperci
  • 15:00 – Prânz
  • 17:00 – Workshop micologia – folosind materialul micologic adunat de participanți – workshop despre micologie
  • 18:00 – Premierea participanților
  • 18:30 – Workshop procesarea ciupercilor – folosind materialul micologic adunat de participanții în concurs – workshop despre pregătirea și gătirea ciupercilor
  • 20:00 – Cina
  • 22:00 – Seara festivă; Concert

Duminică, 16 Octombrie 2016

  • 09:00 – Mic dejun
  • 10:00 – Primul târg de troc Bihor. Târg de troc fără înscriere cu schimb de orice
  • 10:00 – Târg de producători. Târg cu preînscriere pentru toți producătorii de produse naturale
  • 10:00 – Ateliere meșteșugărești. Demostrații de meserii străvechi pe cale de dispariție
  • 11:00 – Workshop subprodusele ovine. Atelier teoretic și practic despre meșteșugurile legate de pielea și lâna din ovine
  • 12:00 – Workshop „Structurile comunitare străvechi”. Atelier pentru interpretarea vechilor structuri comunitare. Conceptul de clacă. Împrumuturile timpului
  • 15:00 – Prânz popular în căminul cultural din Briheni. Program cultural în căminul cultural din Briheni

 

Diana Maria Danciu

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *