fbpx

Sociologul şi criminologul Luca Vincenti lansează „Bandele de stradă” și în Oradea

sursa: smartcraiova.ro

O carte interzisă este lansată și în Oradea!

 

07 Mai 2018

11:10

După ce a fost interzisă timp de 15 ani în Italia, cartea scrisă de sociologul și criminologul italian Luca Vincenti va fi lansată și în Oradea. Lucrarea a mai fost lansată și în Timișoara, Iași, Arad, București, iar acum a venit rândul și urbei noastre.

Evenimentul de lansare a cărții „Bandele de stradă” are loc  în sala Practipass a Facultăţii de Ştinţe –Socio Umane din cadrul Universităţii din Oradea, strada Universității – 03, în data de 24 Mai 2018, de la ora 12:00.

Acțiunea are loc în cadrul Conferinței naționale a studenților și doctoranzilor din sociologie, asistență socială și resurse umane. Manifestarea se bucură de participarea jurnalistei Claudia Untaru și va fi moderată de prof. univ. dr. Adrian Hatos., iar intrarea este liberă.

Cartea „Bandele de stradă” este o carte document – monografie de criminologie, un studiu, la care autorul a lucrat şapte ani de zile. A studiat bandele de cartier din Genova, le-a urmărit mişcările înfiltrându-se între ele. Astfel, a reușit să le descifreze codurile, pe unii dintre ei a reuşit să-i intervieveze. S-a luptat să demonstreze că aceste bande există că se dezvoltă de la an la an şi că au propriile reguli. Cartea este o cercetare, care începe cu preistoria bandelor, cum au apărut ele şi cum s-au dezvoltat în timp.

 

Diana Maria Danciu