fbpx

Spectacole Festival de Teatru – 27 Septembrie

interviuNe-au mai rămas doar trei zile de festival. 

 

27 Septembrie 2013

13:12

Astăzi, 27 Septembrie 2013, puteți vedea:

  • 17:00/20:00 – Sala Mare – Teatrul Regina Maria, Trupa Iosif Vulcan – Premieră în festival – secţiunea Teatru Scurt – CEI CE NU UITĂ scenariul şi regia artistică Gavriil Pinte. Spectacolul este, înainte de toate, un act civic de o importanță covârșitoare, de readucere în memorie a unui segment de istorie nu prea îndepărtată, un moment tragic pe care nu avem voie să-l uităm: regimul comunist!
  • 20:00 – Scena mobilă din spatele teatrului – Compania Cirque Barbette, Belgia – WASTELAND, un spectacol de şi cu Rosa Matthis, regia artistică Patricia Barakat. Un spectacol pe frânghie moale, purtat de aer și de plăcerea de a juca. Orașul. Cu ce să începi? Unde să te ascunzi? Pe unde să-ți duci gândurile? Prin echilibru și manuire, acest spațiu se transformă devenind succesiv un teren de camping, un spațiu de joacă, o scenă de teatru, un loc periculos sau punctul culminant care domină orașul.
  • 20:00 – Club Stage – Universitatea de Artă Teatrală, Bucureşti – KEAN după Jean-Paul Sartre şi William Shakespeare, regia artistică Adrian Titieni. Marele shakespearean Edmund Kean, în plină glorie, descoperă că lumea îl apreciază și „iubește” nu pentru cine este el cu adevărat, ci pentru personajele pe care le-a întruchipat, că va fi dat uitării imediat ce succesul îl va părăsi…
  • 20:00 – Sala Studio: MELODIE VARȘOVIANĂ (un proiect al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu) – de Leonid Zorin, o poveste cu o doză serioasă de sentimentalism, poezie, umor care te farmecă din primul moment, de la prima interacţiune pe care o are spectatorul cu actorul.
  • 21:00 – Piaţa Regele Ferdinand – Trupa Artgotica, Sibiu – VLAD DRACUL, spectacol unic şi inedit de efecte pirotehnice spectaculoase şi proiecţii video 3D. Spectacol unic și inedit de efecte pirotehnice și proiecții 3D, pe care vă recomandăm să-l vedeți!
  • 21:00 – Filarmonica de Stat Oradea – spectacol independent Bucureşti – secţiunea Teatru Scurt –INTERVIU de Theo Van Gogh, regia artistică Bogdan Dumitrescu. Povestea unui jurnalist al cărui domeniu de specialitate este politica, dar care a primit misiunea de a intervieva o actriță, faimoasă mai degrabă pentru senzualitatea ei decât pentru calitatea filmelor în care joacă.

 

Ioana Mădălina Ștefănică