fbpx

Teatrul Szigligeti prezintă două drame regizate de Csaba Székely

Teatru pentru toți!

 

28 Februarie 2020

10:00

În ultimul sfârșit de săptămână din Februarie, publicul orădean va avea ocazia să urmărească două spectacole ale
dramaturgului transilvănean Csaba Székely, distins cu mai multe premii prestigioase.

În 29 Februarie, Studioul Szigligeti va fi locul următoarei reprezentații a spectacolului Trupei Szigligeti, „Floare de mină”, iar în aceeași zi, 29 Februarie, dar și în 01 Martie, Trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare urcă pe scena Sălii Mari cu spectacolul „Nu regret nimic”, participant la Festivalul Național de Teatru din anul trecut.

„Floare de mină” se apropie de a 50-a reprezentație. Drama este prima parte a unei trilogii care a cucerit deja publicul din mai multe țări ale Europei. În centrul acestei povești tragicomice, se află Iván, care se confruntă cu dispariția valorilor tradiționale din satul său natal, dar și cu destrămarea propriei familii. Spectacolul va avea loc Sâmbătă, 29 Februarie, de la ora 19:00, în sala Studioului Szigligeti.

„Nu regret nimic” este o poveste despre efectele evenimentelor trecutului nu foarte îndepărtat. Prin intermediul vieții lui Dominic, fost colaborator al Securității, drama prezintă modul în care activitatea Securității încă își pune amprenta pe viața oamenilor. Spectacolul va fi jucat de trupa sătmăreană Sâmbătă, 29 Februarie de la ora 17:00 (abonament Papp Magda) și Duminică, 01 Martie, tot de la ora 17:00 (abonament Bessenyei György), în Sala Mare a teatrului.

Bilete pentru spectacol se găsesc la casieria Teatrului Szigligeti, dar și online, pe www.biletmaster.ro.