fbpx

Trei seri consecutive de filme faine, cu acces liber, în Cetate!

film, aperifilm, kinopedia ETC

sursa: shadowstheater.deviantart.com

O specială invitație la film!

 

08 Decembrie 2016

09:39

Asociația culturală Experiment, Teatru, Clandestin (ETC) vine cu o nouă propunere iernatică pentru acest sfârșit de săptămână. Povestea producțiilor cinematografice ce rulează în Cetatea Oradea este următoarea:

Joi, 08 Decembrie 2016

  • 18:00 – Where The Wild Things Are (AG, subtitrat în română)

Vineri, 09 Decembrie 2016 

  • 18:00 – Coraline (AG, subtitrat în română)
  • 20:00 – Eyes Wide Shut (15+, subtitrat în română)

Sâmbătă, 10 Decembrie 2016

  • 18:00 – The Book Of Life (AG, subtitrat în română)

Seara de joi este dedicată dramei fanteziste Where The Wild Things Are (2009), o altă adaptare literară în regia lui Spike Jonze. Max, un băiețel singuratic de nouă ani, evadează pe o insulă locuită de creaturi fantastice cunoscute sub denumirea de „Wild Things” și care îl vor proclama regele lor. Pelicula îmbină cu mare artă cinematografia cu minunatele costume și grafica computerizată.

Vineri ne vom delecta cu Coraline (2009) o animație fantasy horror, având la bază un roman celebru cu același titlu de Neil Gaiman. Filmul de la ora 18:00 prezintă aventura într-o lume paralelă a lui Coraline Jones, o fetiță de 11 ani. Ea descoperă un univers paralel care ascunde un secret sinistru, în spatele unei uși secrete, din noua sa locuință. Coraline se regăsește pe sine în mijlocul unei noi familii mult mai afectuoase și mai atente. Fetița vizitează adesea acest tărâm fermecat unde va face o descoperire care o va speria și uimi în același timp.

Mai apoi, de la ora 20:00, vom savura drama erotică Eyes Wide Shut, o adaptare după romanul Traumnovelle (Dream Story) de Arthur Schnitzler. Acțiunea, plasată orginal în Viena de la începutul secolului al XX-lea, este transpusă, în film, în New York-ul de la începutul anilor `90. Urmărește aventura plină de încărcătură sexuală a lui Dr. Bill Harford și a soției sale, Alice. Când ea i se confesează că avusese o aventură cu un an în urmă, Bill pornește într-o lungă aventură de noapte, în timpul căreia se infiltrează într-o orgie mascată masivă a unei societăți secrete fără nume.

Ziua de sâmbătă ne cheamă la povestea lui Manolo, un toreador, care, în ziua morților, pornește într-o aventură în viața de apoi pentru a îndeplini așteptările familiei și prietenilor săi. Desenul animat The Book Of Life (2014) începe la orele 18:00 și va fi subtitrat în limba română.

Filmele sunt proiectate în Cetatea Oradea, Corp M, poarta de E! Important de știut este faptul că proiecția are loc în interior și nu în aer liber. Intrarea este liberă! Vizionare plăcută!

Diana Maria Danciu