fbpx

Ultima zi a Festivalului International de Teatru Oradea

festival international de teatru oradea 2013Mult a fost, puțin a mai rămas din Festivalul Internațional de Teatru Oradea (FITO) 2013.

 

29 Septembrie 2013

15:07

În această seară de 29 Septembrie 2013 se încheie prima ediție a FITO 2013. Gala de decernare a premiilor va avea loc în Sala Mare a Teatrului Regina Maria, chiar înainte de „Scripcarul pe acoperiș”, de la ora 19:00.

Se va acorda:

  • Premiul pentru cea mai bună scenografie
  • Premiul pentru cel mai bun actor
  • Premiul pentru cea mai bună actriță
  • Premiul pentru cea mai bună regie
  • Premiul pentru cel mai bun spectacol

Juriul este format din Florica Ichim, Ioana Moldovan, Mircea Diaconu, Doru Mareș și Zeno Fodor. De asemenea azi va fi premiat câștigătorul Concursului de Creație Dramatică din cadrul FTScurt: Ion Bogdan Martin, cu piesa „Goi spre paradis”.

Până atunci iată ce mai puteți vedea în ultima zi de festival teatral:

  • 17:00 – Sala Studio – Teatrul Pygmalion din Viena – PUŞLAMAUA DE LA ETAJUL 13 de Mircea M. Ionescu, regia artistică Ţino Geirun. Povestea tulburătoare a unei adolescente care face “greșeala” să năzuiască spre ceva, să-și plămădească vise existențiale într-o lume lipsită de coordonate umane, de înțelegere, de tandrețe, de apropiere sufletească sau întrajutorare.
  • 19:00 – Sala Mare – SCRIPCARUL PE ACOPERIŞ de Joseph Stein, regia artistică Korcsmaros Gyorgy. Piesa istoriseşte câteva întâmplări din viaţa lăptarului Tevye, în efortul acestuia de a-şi menţine familia unită prin respectul tradiţiei atotputernice în comunitatea evreiască din satul rusesc Anatevka.
  • 20:00 – ora 2000 – Club Stage – Spectacol Independent – AMERICA ŞI ACUSTICA  de Vlad Zografi, un spectacol cu şi de Daniela Ionescu. Un one woman show în care se dezvăluie momente, stări, sentimente care şi-au lăsat amprenta – bună sau rea – asupra femeii. Cu momente de dans şi cântec, de auto-dresură pentru uitarea de sine, cu scene dramatice aproape de isterie cauzate de înţepenirea într-o viaţă ce monopolizează decizii, reacţii, situaţii.

 

Biletele (cu excepția spectacolelor din Fringe) s-au pus în vânzare la Agenția de Bilete a Teatrului Luni – Vineri între orele 10:00 – 19:00 iar în weekend între 10:00 – 13:00. Vă puteți cumpăra biletele chiar și cu o oră înainte de spectacol sau de pe www.biletmaster.ro. Biletele pentru spectacolele din secțiunea Fringe se pot achiziționa de Stage respectiv Moszkva Cafe.

 

Ioana Mădălina Ștefănică