fbpx

Universitatea Oradea sarbatoreste Ziua Internationala a Fizicii Medicale

rmnUniversitatea din Oradea s─ârb─âtore┼čte Ziua Interna┼úional─â a Fizicii Medicale ilustr├ónd┬áprogresele ┼čtiin┼úifice f─âcute cu ╚Öi prin┬áimagistic─â.

 

06 Noiembrie 2014

14:20

Utilizarea fizicii ├«n domeniul medical a dus la prevenirea, diagnosticarea ┼či tratarea afec┼úiunilor cu ajutorul radioterapiei ┼či imagisticii.

Tehnologia modern─â a dus ├«ntr-adev─âr la o dezvoltare ├«nsemnat─â a metodelor de diagnostic ╚Öi imagistic─â, de la radiografia conven╚Ťional─â, la imagistica prin rezonan╚Ť─â magnetic─â (IRM) ╚Öi, mai t├órziu, la imagistica prin tomografie cu emisie pozitronic─â (PET).

declar─â profesorul universitar Loredana Marcu.

Componenta de ÔÇ×Imagistic─â Medical─âÔÇŁ a fost aleas─â ca tem─â curent─â a Zilei Interna┼úionale a Fizicii Medicale, s─ârb─âtorit─â anual pe 07 Noiembrie, ziua de na┼čtere a cercet─âtoarei Marie Curie.

Departamentul de Fizic─â a Universit─â┼úii din Oradea organizeaz─â, cu aceast─â ocazie, o sesiune de prezent─âri ┼čtiin┼úifice axate pe imagistic─â, preg─âtite de studen╚Ťi, cadre medicale┬á╚Öi┬ádidactice. Evenimentul are loc Vineri, 07 Noiembrie 2014, de la orele 14:00, ├«n Sala de Conferin┼úe a Bibliotecii Universitare.

 

Gabriela Zaica