fbpx

Vineri, două conferințe și o lansare de carte Varujan Vosganian în Oradea!

conferință, casa darvas la roche, evenimente oradea

sursa: tygodnikpowszechny.pl

Dacă sunteți interesați, participați!

 

07 Martie 2017

14:05

Orădenilor, pasionaților de istorie, literatură și cultură le este lansată invitația de a participa Vineri, 10 Martie 2017, la întâlnirea cu eseistul și poetul de origine armeană, Varujan Vosganian.

Domnia sa vine în Oradea pentru o lansare de carte și două conferințe care au ca și subiect rănile secolului XX.

Prima este programată a avea loc de la ora 09:45, în Casa Darvas – La Roche, strada Iosif Vulcan – 11, și este dedicată tinerilor. Elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” au fost invitați pentru a lua parte la conferința în care Varujan Vosganian va vorbi despre Genocidul Armean, Holocaust și Crimele Regimului Comunist.

Premergătoare va fi prezentarea Casei Darvas – La Roche de către criticul de artă conf. univ. dr. Ramona Novicov și întâlnirea cu ing. Felix Kopellman, președintele Comunității Evreiești din Oradea.

Cea de a doua are loc puțin mai târziu, de la ora 13:00, însă în sala de conferințe din Cetatea Oradea, corpul E, etajul I (intrarea pe lângă Consultatul Slovaciei).

Tema discuțiilor este „Secolul XX, un secol care nu s-a terminat încă”, prelegerea se bucură de participarea poetului și directorului Revistei „Familia”, Ioan Moldovan. Cu această ocazie, va fi lansată și cea mai nouă carte, scoasă de editura Polirom, semnată Varujan Vosganian, intitulată „Copiii războiului”. Evenimentul va fi moderat de Raluca Lazarovici Vereș.

Ulterior, după încheierea conferinței, cei prezenți vor fi invitați la sesiunea de autografe care va avea loc în Salonul de Carte „R & R” din Cetatea Oradea. Accesul este liber.

 

Ioana Mădălina Ștefănică