fbpx

Ziua Copilului Adoptat celebrata la Oradea

Ziua Copilului AdoptatOrașul de pe Crișul Repede găzduiește prima ediție a Zilei Copilului Adoptat.

 

30 Mai 2013

13:58

Azi, 30 Mai 2013, în sala mică a Primăriei Oradea,  a avut loc o conferință de presă în care reprezentanții Asociației Copilului Adoptat și ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului au anunțat programul, manifestările și obiectivele primei ediții a Zilei Copilului Adoptat.

Acest eveniment se va desfășura Duminică, 02 Iunie a.c., în Orășelul Copiilor și va fi organizat de Asociația Copilului Adoptat în parteneriat cu Primăria Oradea, Orășelul Copiilor și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

Motto-ul Zilei Copilului Adoptat va fi „Copil adoptat, copil adorat!

Ioan Popa Baciu, membru al Asociației Copilului Adoptat, a vorbit despre obiectivele acestui eveniment:

Acest eveniment inedit, care va avea loc pentru prima dată la Oradea duminică, 2 iunie își propune să dea prilejul familiilor care au adoptat un copil să interacționeze, să lege prietenii, să se sprijine reciproc. La acest eveniment îi așteptăm nu doar pe părinții cu copii adoptați, ci și pe cei care își doresc să adopte în viitor un copil sau pe cei care pur și simplu sprijină adopția. Copiii adoptați au de multe ori nevoie de o atenție specială și am convingerea că reuniți sub cupola unei organizații cum este Asociația Copilului Adoptat vom putea face pentru ei mult mai mult și mult mai bine. Cunoaștem cu toții hățișul birocratic prin care trece o familie, care își dorește să adopte un copil. Noi, ca asociație ne propunem să venim cu propuneri legislative și cu amendamente la legea adopției, care să ușureze acest proces

Potrivit datelor Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului în anul 2012, 26 de familii au adoptat un copil, iar în acest an, până în prezent au avut loc 13 adopții.

Ziua Naţională a Copilului Adoptat va fi sărbătorită pentru prima dată la Oradea  cu o serie de manifestări la care vor fi invitaţi parlamentari, reprezentanţi ai Primăriei Oradea,  Consiliului Judeţean Bihor,  Prefecturii Bihor, ai Direcţiei Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

 Programul Zilei Copilului Adoptat  – 2 Iunie 2013,  Orășelul Copiilor

  • Orele 16:00 – 19:00 – activităţi de creaţie cu participare liberă, pictură pe figurine de ipsos (sala de conferinţe)
  • Orele 16:00 – 18:00 – spectacol de muzică, dansuri, jocuri şi concursuri distractive, organizate de Asociaţia Părinţilor Adoptivi (pe scena mare)
  •  Ora 18:00 – conferinţă cu tema „Paşi în adopţie” (în sala de conferinţe)
  •  Orele 18:00 – 20:00 – spectacol de muzică populară susţinut de Palatul Copiilor şi Elevilor (pe scena mare)
  •  Ora 20:00  –  concert rock clasic Blue Strings

 

Andrei Marcu