fbpx

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită printr-o serie de proiecte

Împreună putem contribui la un mediu mai curat.

 

14 Martie 2018

13:35

Stabilită în 1992 la Rio de Janeiro, Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită de români încă din 1993 în data de 22 Martie.

Anul acesta, A.B.A Crișuri, sub sloganul „Natură pentru Apă”, a hotărât să realizeze o serie de proiecte prin care fiecare să îşi poată aduce aportul la menţinerea unui mediu înconjurător cât mai curat şi cât mai plăcut.

Activităţile dedicate Zilei Mondiale a Apei, la Oradea, vor începe Marți, 20 Martie 2018, de la ora 10:00 când voluntarii A.B.A Crișuri se vor „înarma” cu bărci, unelte, mănuși și saci menajeri pentru a curăţa malurile Crişului Repede, sub deviza „Cleaning Crișul Repede”.

Facem un apel către cei care doresc să susțină actiunea Fundației Life Tineret și să se implice în mod activ în acest proiect. Toate detaliile legate de program, puncte de întâlnire sau organizarea echipelor sunt disponibile pe reațeaua de socializare facebook, în cadrul evenimentului Cleaning the river Crișul Repede,

declară directorul Sorin Guler.

Pe lângă proiectul de igienizare, „misiunea” Faleza Florilor continuă şi anul acesta, Joi, 22 Martie 2018, începând cu ora 12:30, ce presupune înfrumuseţarea jardinierelor de pe malul drept al râului Crișul Repede, pe tronsonul Pod Ladislau – Pod Centrul de Calcul.

Nu doar râul Crişul Repede va avea parte de acţiuni de igienizare, ci şi celelalte râuri din bazinul hidrografic Crișuri, cum ar fi: Barcău, Crișul Negru și Crișul Alb, deoarece păstrarea unui mediu înconjurător curat este necesară pentru un viitor mai bun și mai sigur.

Paula Dreve