fbpx

Ziua Pompierilor Români, celebrată cu activități speciale!

isu bihor, 15 decembrie, 2016, evenimente oradeaZi de mare sărbătoare pentru întreg Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

 

06 Septembrie 2018

16:27

Joi, 13 Septembrie 2018, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sărbătorește Ziua Pompierilor Români.

Se împlinesc 170 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, când 166 de pompieri sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu au luptat cu  îndârjire şi curaj împotriva celor aproape 6000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi să înfrângă mişcarea revoluţionară română. Această zi de sacrificiu şi de glorie a rămas întipărită în istoria neamului şi în sufletele pompierilor militari, data de 13 Septembrie fiind aleasă drept zi aniversară pentru curajul si devotamentul luptătorilor cu focul.

Cu ocazia aceasta, pompierii militari bihoreni au pregătit o mulțime de activități ce se vor desfășura în cadrul „Zilei Porţilor deschise” organizată la sediul inspectoratului de pe strada Avram Iancu, 9 , dar și la sediile tuturor subunităților din județ.

Curioșii vor avea parte de activități demonstrative, prezentare de tehnici şi mijloace de intervenţie specifice, precum şi de sesiuni de informare preventivă. Tot în aceeași zi, va avea loc și o defilare a pompierilor cu autospecialele de intervenţie, în Oradea.

Ciprian Costa