fbpx

07 Februarie, Ziua siguranței pe internet, marcată prin desenele elevilor orădeni. FOTO

O zi pentru un mediu virtual mai curat și sigur! 

 

07 Februarie 2017

19:16

Instituită în anul 2003, Ziua Siguranței pe Internet (ZSI) a devenit deja o tradiție în peste 100 de țări din Europa.

ZSI este coordonată și promovată de rețeaua europeană INSAFE — European Safer Internet Network, în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

Sloganul evenimentului din acest an Fii schimbarea. Uniţi pentru un Internet mai bun!” încurajează utilizarea într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online, în special de către copii și adolescenți.

Principalele categorii de riscuri la care tinerii se expun în spațiul virtual sunt: infectarea sistemelor cu programe de tip malware, furtul de identitate, cyberbullying, pornografia infantilă. De aceea, poliţiştii bihoreni aduc în atenţie o serie de recomandări privind riscurile și vulnerabilitățile dispozitivelor mobile, dar și referitoare la securizarea activității online.

În acest sens, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor s-au întâlnit cu elevii Liceului de Artă din Oradea, întruniri în cadrul cărora s-a dezbătut rolul și necesitatea siguranței pe internet.

Discuțiile s-au concretizat într-o interesantă expoziție de afișe cu mesaj preventiv „Fața nevăzută a Internetului” realizată de elevii de liceu și care poate fi admirată în cadrul Centrului Comercial „Oradea Plaza” (în proximitatea Pieţei Cetate). Aceste întruniri s-au derulat sub genericul „Luna Cybersecurity”.

 

Diana Maria Danciu