fbpx

10 alimente care mențin creierul sănătos

sursa: cache.bzi.ro

Tot ce e mai bun pentru un organism sănătos.

 

09 Decembrie 2017

12:19

Fiecare parte a corpului nostru are nevoie de anumiți nutrienți pentru o creștere sănătoasă. În ceea ce privește buna funcționare a creierului, anumite alimente au capacitatea de a îmbunătăți memoria, hrănesc neurotransmițătorii și sunt un adevarat combustibil pentru creier. Iată alimentele care, odată incluse în dietă îmbunătățesc funcțiile creierului și previn boli precum Alzheimer și alte demențe:

  1. Avocado – furnizează grăsimi monosaturate care ajută sângele să circule mai bine, ceea ce este esențial pentru creier
  2. Mierea – conține în principal glucoză și fructoză, dar aceasta este și o sursă bogată de potasiu, vitamina B, mangan, fosfor, magneziu și antioxidanți. Fructoza din miere acționează ca un combustibil pentru creier și protejează creierul de oboseala mentală și îl menține activ
  3. Sfecla – această rădăcină are puterea de a stimula creierul, iar nitrații naturali din sfeclă pot crește fluxul de sânge la nivelul creierului. Astfel, se ascute memoria și este îmbunătățită concentrarea
  4. Roșiile – conțin un antioxidant puternic, numit licopen care apară celulele creierului de radicalii liberi și de cancer
  5. Peștele este o sursă abundentă de proteine ​​care îmbunătățește funcționarea creierului și abilitățile psihologice. Peștele este o sursă fantastică de acizi grasi omega 3 care influențează structura celulei cerebrale și capacitatea de a transmite mesaje
  6. Ceaiul verde – oferă atât de multe beneficii pentru creier încât ar putea fi considerat un tonic cerebral. Ceaiul verde este o mare sursă de antioxidanți, oferind o cantitate mare de cofeină, care este bună pentru îmbunătățirea funcției cognitive
  7. Afinele – flavonoizii, antioxidanți puternici care se găsesc în afine și alte fructe proaspete, interacționează cu celulele nervoase, crescând capacitatea de comunicare între ele și stimulând regenerarea celulelor creierului. Acest lucru poate stimula atât memoria pe termen scurt, cât și cea pe termen lung
  8. Somonul sălbatic – acesta reduce inflamația la nivelul creierului, îmbunătățește starea de spirit și contribuie buna funcționare a creierului. Numeroase studii au arătat că un consum de 2 – 3 ori pe săptămână de somon sălbatic reduce semnificativ riscul de demență și Alzheimer! Nici sardinele și heringul nu sunt de lepădat la acest capitol
  9. Vânăta – nasuninul, aflat în coaja vinetelor, este un puternic antioxidant care protejează membrana celulară prin anihilarea radicalilor liberi
  10. Usturoiul – proprietățile anti – inflamatorii ale usturoiului sunt extrem de utile pentru creier, acest condiment putând stimula refacerea celulei cerebrale

Paula Dreve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *